Banka Amerikane e Investimeve beson ne vlerat e krijuara nga arti dhe kultura; ato ndihmojne ne lulezimin e ekonomise, ndihmojne ne lidhjet midis individëve dhe midis kulturave të ndryshme, edukon dhe pasuron shoqëritë. Ne mbështesim teatrat locale, galeritë dhe organizatat që sigurojnë promovim të edukimit, frymëzojnë shoqëritë, krijojnë punësim, plotësojnë kurikulat e shkollave dhe gjenerojnë të ardhura për komunitetin.

Ne besojmë që këndi i lojrave në një lagje mund të jetë po aq I rëndësishëm sa edhe një muzeum apo orkestër ndërkombëtare në vlerën që ai ka për komunitetin, në cilësinë e jetës së banorëve dhe në edukimin e brezit të ri. Në një sens më global, arti na flet në një gjuhë universale që shtron rrugën drejt një mirëkuptimi më të gjërë kulturor.

ABI bank mbështet shfaqjen për fëmijë “Arrëthyesi”

Më shumëDhjetor 2016 – Për herë të parë nga Qendra Kombëtare e Kulturës për Fëmijë u shfaq në prag të Krishtlindjeve  [...]

Kryeveprat e artit italian në Tiranë

Më shumë2017 – Janari artistik në Tiranë erdhi më i bukur se kurrë me çeljen në dt. 15 Janar të ekspozitës [...]

ABI Bank mbështet Teatrin e Tiranës dhe Qëndrën Kulturore të Tiranës

Më shumë2016 – ABI Bank dhe Teatri Metropol tashmë partnerë zyrtarë. Në mbështetje të zhvillimit të mëtejshëm të aktiviteteve kulturore dhe [...]